8 motive pentru care îți încarci telefonul complet greșit

8 motive pentru care îți încarci telefonul complet greșit

Peste 90% dintre utilizatorii de telefoane şi tablete îşi încarcă gadgeturile într-un mod greşit, fapt care afectează semnificativ durata de viaţă a bateriilor, afirmă experţii în tehnologie, citaţi de Business Insider. Tu ştiai că felul în care îţi încarci telefonul este complet greşit?

Potrivit experţilor IT, acumulatorii gadgeturilor mobile sunt proiectaţi pentru a fi folosiţi în condiţii foarte stricte de funcţionare, iar orice abatere poate afecta în mod semnificativ calitatea acestora.

Pe baza obiceiurilor semnalate în cadrul unui sondaj realizat de Business Insider, experţii au întocmit un scurt ghid cu cele mai bune sfaturi care te ajută să îţi încarci telefonul corect şi să prelungeşti, astfel, durata de viaţă a bateriei.1.Nu folosi telefonul la extreme

Acumulatorii telefoanelor mobile sunt proiectaţi să funcţioneze optim între 15-85%. Astfel că, de fiecare dată când forţezi încărcarea acestora la 100% sau descărcarea acestora la 0%, nu faci altceva decât să afectezi durata de viaţă a bateriei.

2.Încarcă telefonul cât mai des

Specialiştii spun că telefoanele trebuie încărcate cât mai des, în aşa fel încât să aibă, mai tot timpul, între 40 şi 80% din baterie, nivel la care acumulatorul funcţionează în parametri. Este o falsă teorie faptul că numărul de încărcări ar afecta durata de viaţă a acumulatorilor.

3.Evită să încarci telefonul cu un charger prea puternic

Nu folosi încărcătoare mai puternice decât suportă telefonul. Dacă simţi că telefonul se încălzeşte, scoate chargerul din telefon. Cu cât acumulatorul este păstrat mai rece, cu atât va ţine mai mult.

4.Foloseşte numai chargerul originalFoloseşte numai încărcătorul original al telefonului, iar dacă nu-l mai ai, utilizează exclusiv încărcătoare de firmă. Nu te lăsa sedus de preţul mai mic al chargerelor no-name.

5. Evită să încarci telefonul wireless

Chiar dacă această tehnologie este în vogă, încearcă să o foloseşti cât mai puţin. Nu zice nimeni să nu încarci telefonul pe un pad wireless, însă cu chargerul original, bateria se va încărca mai repede şi mai bine.

6.Nu lăsa telefonul la încărcat în priză, pe timpul nopţii

Dacă te-ai obişnuit să pui telefonul noaptea la încărcat, încearcă să eviţi această practică. Experţii spun că păstrarea telefonului în priză, peste limita de încărcare a acestuia, afectează durata de viaţă a bateriei.

7.Nu folosi decât acumulatori originali

Dacă ai un telefon la care poţi să îi scoţi bateria, schimb-o numai cu acumulatori originali, produşi de compania care a realizat şi telefonul mobil. Acumulatorii ieftini, no-name, pot afecta funcţionarea telefonului în parametri normali.

8.Păstrează mufele de încărcare curate

Dacă vrei ca timpul de încărcare să fie unul optim, curăţă cu atenţie mufele telefonului şi încărcătorului, în aşa fel încât să nu aibă pe ele praf sau alte impurităţi. Mare atenţie şi la picăturile de apă sau alte lichide care pot distruge iremediabil telefonul, producând un scurt-circuit.