Află cum poți opri funcția autoplay pe Netflix

Află cum poți opri funcția autoplay pe NetflixCu siguranță tuturor ni se întâmplă ca atunci când adormim în fața serialului preferat de pe Netflix, când ne trezim, să vedem că sezonul a ajuns la final sau, și mai rău, întreg serialul. Ei bine, există o posibilitate prin care funcția de autoplay de la Netflix să poată fi oprită.

Nu sunt multe experiențe la fel de neplăcute precum, după ce ai petrecut zile, ore sau chiar luni întregi pentru a viziona serialul preferat, să fii abundat cu preview-uri pentru producții care nu sunt de interes. Astfel, în loc să strecori prin propriile filtre scenele interesante și momentele de suspans ale filmului, o nouă previzulizare este redată la finalul serialului.

Poate totuși te afli în situația în care te-ai săturat să navighezi pe Netflix în vânătoarea pentru o nouă producție. În timp ce privești review-urile filmelor sau citești sumarul poveștii, o altă previzualizare a unei emisiuni care nu prezintă nici un interes își face din nou apariția pe ecran, răsunând tare în difuzoare.

Poate nu ai vrut să vezi neapărat drama din serialul Shadow and Bone, chiar în timp ce căutai ultimul episod din The Circle. Din fericire totuși, există și o modalitate de a scăpa de această opțiune care, pentru unii utilizatori poate fi deranjantă. Modalitatea pentru a-ți recuceri tăcerea contemplativă poate fi făcută în doar câțiva pași simpli, cu ajutorul setărilor platformei.

Dezactivarea funcției autoplay pe Netflix

Dacă te numeri printre persoanele de mai sus, iată cum poți dezactiva redarea automată de pe platforma Netflix. În colțul din dreapta sus al ecranului de pornire Netflix, chiar acolo unde este pictograma contului, poți vedea o săgeată în jos. Va trebui să faci clic pe meniul drop-down și să accesezi pagina Contului tău.

După aceea, derulează puțin în jos, trecând de Membership and Billing, Plan Details și Settings. Acum selectează profilul Netflix pe care dorești să îl gestionezi. În acest meniu, poți vedea o varietate de opțiuni, inclusiv evaluări, aspectul subtitrării și comunicări de marketing. Sub opțiunile de pe profil și control parental, va trebui să faci clic pe „Change” din setările de redare. Acest lucru vă va aduce la un nou ecran.Acum ai opțiunea de a bifa sau debifa caseta care corespunde previzualizărilor de redare automată în timp ce navighezi pe toate dispozitivele. De asemenea, poți gestiona redarea automată a următorului episod al unei serii și poți decide utilizarea datelor tale. Tot ceea ce trebuie să mai faci acum este să apeși butonul ”Save”, iar noile preferințe au fost salvate, astfel că nu te vei mai confrunta cu neplăcerea de a fi deranjat de astfel de previzualizări pe Netflix.