Android 12 in imagini

Android 12 in imagini

Anul trecut pe vremea asta, Google lansa Android 11 Developer Preview și oferea dezvoltatorilor ocazia de a se familiariza cu noul sistem de operare. Se pare că tradiția continuă și anul acesta, astfel vom vedea în curând o astfel de ediție a lui Android 12. Înainte de lansarea oficială însă, internetul lovește din nou și avem ocazia să aruncăm o privire la câteva capturi de ecran ale noului sistem.

Se pare că vom primi un design mult mai „rotund” ca până acum, cu widget-uri care se încadrează perfect în temă și cu un meniu ceva mai aerisit și parcă mai ușor de folosit. Pare că aplicațiile se deschid într-un fel de sertar, iar bara de notificări din Android 12 este mult mai curată.

Android 12 se concentrează pe securitatea datelor tale

Noutățile aduse de Android 12 nu se rezumă doar la partea de design. Noua versiune a sistemului de operare se va concentra mai mult pe siguranța datelor și în această direcție vom regăsi în meniul de setări o pagină numită Privacy. De aici poți activa și dezactiva camera foto, microfonul și accesul la locația dispozitivului. În plus, un set de iconițe dedicate îți vor arăta când camera telefonului sau microfonul sunt active. O mișcare asemănătoare cu cea făcută de Android 12 am văzut-o și pe iOS 14 când Apple a inclus o funcție care îți indică starea camerei și a microfonului.

Android 12 pare a fi mai mult iOS decât Android în punctul asta, dar nu văd schimbarea asta cu ochi răi. Recent am avut ocazia să folosesc iPhone SE 2-ul unui prieten și am găsit trecerea la iOS, fie ea și pentru o perioadă scurtă, destul de confuză dar în același timp parcă era făcut cât să-l înțeleagă și deșteptu’ și neinițiatul. Iar pentru un sistem precum Android, chiar nu ar prinde rău o manevră de dumb-down.