Audi Skysphere este un concept inedit de roadster electric al viitorului

Audi Skysphere este un concept inedit de roadster electric al viitorului

Aproape de finalul verii 2021 vine un concept auto neașteptat și anume Audi Skysphere, un vehicul ce ne oferă un preview asupra viitorului. Acesta este un roadster electric inspirat de roadster-ul Horch din 1937 premiat în 2009 cu titlul Best of Show în cadrul competiției Pebble. Ce propune Skysphere și cum arată vedeți mai jos.

Privind imaginile vedem clar un automobil impunător, cu multe muchii ascuțite și cu un design agresiv, mașina parcă fiind gata de decolare. Șeful Audi, Henrik Wenders a declarat cu ocazia prezentării conceptului faptul că aceasta nu este o simplă mașină, este un dispozitiv de experiență, unul de descrie luxul progresiv.

Audi Skysphere este un coupe decapotabil care vine echipat cu pedale retractabile, dar și cu volan retractabil. Desigur că este și autonom, iar ceva la care nu te-ai fi așteptat este funcția de schimbare a dimensiunilor. Așa cum spuneam și mai sus, conceptul este unul electric și vine echipat cu baterie de 80 kw, oferind autonomie de până la 500 km.

Prezentare video Audi Skysphere:

Acest design “transformers” livrează potrivit celor de la Audi “două mașini într-una”. Prima ipostază este cea a unui automobil capabil să se conducă singur. Este de asemenea capabil să își extindă habitaclul cu 25 cm pentru a fi mai confortabil și mai mare. Acesta este și modul în care atât volanul, cât și pedalele se retrag.

Modul 2 reprezintă roadster-ul sportiv capabil să atingă ajungă la de 0 la 100 km/h în doar 4 secunde. Are motor electric în spate cu 624 cai putere. Audi spune că acest concept reprezintă ceva posibil. Este un demo care demonstrează cum experiența de condus auto poate fi combinată cu experiența digitală captivantă.

Audi Skysphere a devenit oficial în cadrul unui târg auto din California și sunt voci care sugerează inspirația de la Jaguar Consul.

Sursa GadgetZone