Bitcoin tocmai a stabilit recordul absolut al prețului la inceput de 2021

Bitcoin tocmai a stabilit recordul absolut al prețului la inceput de 2021

Finalul lui 2020 și începutul lui 2021 au venit cu o veste bună cel puțin pentru cei care au investit în Bitcoin.

 

În primul weekend din 2021, în condițiile în care majoritatea platformelor de tranzacționare au fost închise, Bitcoin a trecut de nivelul de 33.099 dolari. A încheiat ziua de 2 ianuarie în creştere cu 12% și s-a stabilizat la un preț de 32.883 dolari pe unitate.

Bitcoin a crescut cu peste 300% în 2020 şi s-a apreciat cu peste 50% de când a depăşit 20.000 de dolari pe unitate, în urmă cu doar două săptămâni. Investitorii percep moneda a o modalitate de a obţine câştiguri rapide, de a se proteja de inflaţie şi de a fi folosită ca mijloc principal de plată. Aceştia mai afirmă că oferta limitată de Bitcoin, care este produsă de computere care „minează”, a contribuit la creştere preţului acesteia în ultimele zile.

 

Unii investitori consideră că Bitcoin poate fi un plasament sigur, la fel ca aurul, în perioada pandemiei de Covid-19, notează News.ro. Estimările optimiste din industrie poziționează Bitcoin la circa 100.000 de dolari pe unitate, posibil până la finalul anului.

Dar nu doar Bitcoin a crescut. Și alte monede digitale care folosesc tehnologia blockchain se bucură de popularitate. A doua cea mai mare monedă, Etherum, a crescut cu 465% în 2020, iar pe 2 ianuarie a avansat cu aproape 7%.Tehnologia care face Bitcoin așa interesant

Tehnologia din spate se numește blockchain și estimările analiștilor arată că implementarea acesteia poate aduce un plus de 1,76 trilioane dolari la PIB-ul global până în 2030. Asta înseamnă circa 1.760 de miliarde de dolari. Sigur, fiecare țară ar profita în funcție de cât de repede se mișcă cu digitalizarea.

 

Pentru blockchain, implicit și Bitcoin, sunt câteva domenii cheie. În primul rând, urmărirea și trasabilitatea produselor și serviciilor care au ajuns prioritare pentru lanțurile de aprovizionare ale multor companii în timpul pandemiei au cel mai mare potențial economic (962 miliarde dolari). Apoi, serviciile financiare, inclusiv utilizarea criptomonedelor, sau plățile transfrontaliere și transferurile de bani (433 miliarde dolari).

Totodată, paote juca un rol important în gestionarea identității (224 miliarde dolari), inclusiv cărți de identitate, acreditări profesionale și certificări, pentru a ajuta la combaterea fraudei și a furtului de identitate. Nu în ultimul rând, aplicarea blockchain în contracte și soluționarea litigiilor (73 miliarde dolari) și implicarea clienților (54 miliarde dolari), inclusiv utilizarea în programele de loialitate, arată că există potențial pentru o gamă mult mai largă de sectoare.

Local, STS susține că a folosit blockchain în monitorizarea ultimelor alegeri din România.