Conversațiile de pe WhatsApp vor putea fi stocate în siguranță și în Google Drive

Conversațiile de pe WhatsApp vor putea fi stocate în siguranță și în Google Drive

WhatsApp va introduce o funcție care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și pune la păstrare conversațiile preferate de pe populara aplicație. Și nu, nu este vorba despre acel backup regulat, ci despre noua compatibilitate cu Google Drive, după cum au observat cei de la WABetaInfo.

Iterația v2.21.15.5 pentru varianta beta a WhatsApp se va asigura că mesajele care ajung pe Google Drive vor avea parte de același tratament al criptării. Procesul poate fi realizat de către cei care dețin ultima versiune a WhatsApp beta, direct în aplicație.

Odată activată opțiunea, mesajele care își vor face back-up în Google Drive vor putea fi păstrate în siguranță prin intermediul unei parole sau a unui cod special format din 64 de cifre. Indiferent de metoda aleasă, vei fi nevoit să introduci parola/codul special de fiecare dată când dorești să transferi mesajele stocate în Drive pe dispozitivul ales.

Fiind vorba despre criptarea end-to-end, parola/codul nu vor fi partajate în afara dispozitivului, iar WhatsApp nu îți va putea recupera mesajele în cazul în care le pierzi sau uiți credențialele. Această opțiune a back-up-ului pe Google Drive este momentan disponibilă doar pe unele dispozitive Android, adică pentru acei utilizatori Android care au optat pentru testarea de versiuni experimentale ale aplicației.