Criza de plăci video continuă. Valoarea Bitcoin a explodat!

Criza de plăci video continuă. Valoarea Bitcoin a explodat!

Mai țineți minte perioada de lansare a seriei GTX 1000 de la NVIDIA? Nici eu nu mi-o amintesc atât de bine deoarece nu prea erau cine știe ce stocuri, iar asta se datora minerilor. De atunci însă, producătorii de plăci video susțin că au încercat să facă ceva în această privință. Orice ar fi fost, nu le-a reușit, iar problemele cu stocurile sunt mai mari ca niciodată. Iar asta se datorează tot minerilor de criptomonede.

Acum câteva luni, o monedă Bitcoin avea o valoare de circa 10.000 de dolari, însă prin luna Octombrie 2020, valoarea a început să urce iarăși. În luna Decembrie, deja valoarea unei astfel de monede era undeva pe la 20.000 de dolari și a tot urcat. A urcat atât de mult încât săptămâna trecută, o monedă valora 35.000 de dolari. Ca de obicei, prețul Bitcoin este în strânsă legătură cu valoarea altor monede obținute prin exploatarea de plăci video. Asta a rezultat într-o creștere de 500% a monedei Ethereum.Ce înseamnă asta pentru cumpărătorii de rând? Înseamnă că stocurile de plăci video vor fi aproape inexistente pe toată perioadă aceasta, iar cei care sperau că primăvara va fi momentul de upgrade tocmai au primit o lovitură sub centură. Iar asta se datorează minerilor care golesc stocurile imediat cum acestea sunt disponibile prin intermediul boților și prin achiziția de cantități mari.

Partea cea mai proastă este că nu avem o soluție pentru asta. Cei care aveți deja plăci video decente, păstrați-le pentru că upgarde-uri nu veți vedea curând. Dacă ești în căutarea unei plăci însă, s-ar putea să ai probleme. Pe o notă mai pozitivă însă, AMD a rezolvat problemele legate de stocurile de Ryzen 5000.