Filmele de Oscar pe care le vezi pe Netflix

Filmele de Oscar pe care le vezi pe Netflix

Netflix a fost pe val la Gala Premiilor Oscar, câștigând șapte trofee. Compania aproape și-a dublat numărul de trofee din palmares, într-o singură noapte.

În ultimii ani, filmele Netflix nu au avut probleme cu câștigarea primelor locuri pe buletinele de vot Oscar, dar a avut dificultăți în transformarea acestor nominalizări în trofee. Serviciul de streaming a apărut pentru prima dată pe radarul Academiei de Artă și Științe a Filmului în 2013, când a fost nominalizat pentru cel mai bun film documentar pentru „The Square”.

În timp ce Netflix își depășește rivalii în nominalizări în ultimii ani, nu a adunat multe victorii. Din 2013, a obținut 54 de nominalizări și 8 victorii.Pe 25 aprilie, însă, a câștigat șapte premii Oscar. Practic, într-o singură noapte, Netflix aproape și-a dublat numărul de victorii la Oscar. Al doilea cel mai mare număr a fost acordat Disney , care a luat cinci premii.

Netflix a acumulat 31 de nominalizări în acest an. Mank al lui David Fincher a avut un număr impresionant 10 nominalizări care au inclus cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor (Gary Oldman) și cea mai bună actriță în rol secundar (Amanda Seyfried). „Ma Rainey’s Black Bottom” și „Mank” au câștigat câte două premii.

Netflix a primit, de asemenea, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de acțiune live, cel mai bun scurtmetraj animat și cel mai bun film documentar. La ultima ediție a premiilor Oscar a fost nominalizat și filmul Colectiv la două categorii.

Filmele de Oscar pe care le vezi pe Netflix  • Cele mai bune coafuri și machiaj pentru „Ma Rainey’s Black Bottom
  • Cel mai bun design de costume pentru „Ma Rainey’s Black Bottom
  • Cel mai bun documentar pentru „My Octopus Teacher
  • Cel mai bun scurtmetraj de acțiune live pentru „Two Distant Strangers
  • Cel mai bun scurtmetraj animat pentru „If Anything Happens I Love You
  • Cel mai bun design de producție pentru „Mank
  • Cea mai bună cinematografie pentru „Mank