Gadgetul care monitorizează consumul de apă. Pleco Smart Water Watch

Gadgetul care monitorizează consumul de apă. Pleco Smart Water Watch

Una dintre cheile reducerii consumului de apă din gospodărie constă în cunoașterea cantității de apă pe care o folosim. Nudge Systems, o companie din California, prezintă la CES 2021 Pleco Smart Water Watch, un sistem simplu și eficient care promite să rezolve această problemă.

Pleco Smart Water Watch este un gadget compus dintr-un senzor, o carcasă care include o baterie, o unitate de afișare și o aplicație iOS / Android.

Utilizatorii atașează Pleco Smart Water Watch la contorul de apă, printr-o curea din plastic, cu colier. Senzorul preia datele din contorul de apă și le transmite wireless către unitatea de afișare.Unitatea respectivă folosește rețeaua Wi-Fi de acasă pentru a transmite datele în cloud pentru analiză, iar rezultatele sunt afișate în aplicația dedicată.

,,Majoritatea contoarelor de apă utilizează același principiu de funcționare al cuplării magnetice între partea mobilă introdusă în fluxul de apă și mecanismul cadranului”, afirmă Daniela Camargo de la Nudge Systems. „Am creat un sistem care detectează acest câmp magnetic și procesează semnalul de la acesta. Algoritmii noștri procesează apoi aceste semnale, debitul de apă (viteza,durata etc.) și le transformă în date privind modul în care folosim dușul, toaleta, robineții, etc ”

Astfel că utilizatorii pot afla date privind consumul zilnic de apă, statistici săptămânale etc., statistici privind utilizarea apei pe timpul zilei și alte informații.Sistemul Pleco Smart Water Watch este, de asemenea, capabil să detecteze scurgerile de apă, alertând utilizatorii.

Pleco Smart Water Watch poate fi comandat de pe acest LINK la prețul de 249 dolari.