Google Pay a fost lansată în România

Google Pay a fost lansată în România

Vești bune pentru cei care își folosesc telefonul pe post de metodă de plată atunci când fac cumpărături: aplicația Google Pay a fost lansată oficial în România și este disponibilă în magazinul de aplicații. Până în prezent, puteai folosi serviciile de plăți electronice prin intermediul aplicațiilor de la băncile partenere, însă începând de astăzi, utilizatorii de telefoane cu Android vor putea efectua plăți într-un mod simplu și sigur.

Aplicația Google Pay oferă un mod rapid de a plăti în magazine și protejează datele de plată prin mai multe soluții de securitate. Mai mult de atât, aplicația va putea stoca și bilete de îmbarcare și carduri de loialitate, devenind astfel un hub complet pentru metodele tale de plată și nu numai. Iar ca o caracteristică extra, este compatibilă și cu sistemul de operare Wear OS, astfel vei putea plăti direct cu ceasul.

Google Pay îți protejează datele cu un sistem de protecție avansat

Disponibilă în prezent în peste 30 de țări din toată lumea, aplicația Google Pay oferă plăți rapide și protejate de un sistem de securitate construit pe mai multe niveluri. Un exemplu este modul în care plătești, întrucât niciodată nu va oferi comerciantului datele reale ale cardului, ci pe cele ale unui card virtual special creat pentru a-ți proteja contul în cazul unui atac.

Iar dacă îți pierzi sau îți este furat telefonul, vei putea să îl blochezi prin intermediul aplicației „Găsește-mi dispozitivul„, într-un mod similar cu protecția de la Apple. Acest fel de sisteme de protecție îți oferă siguranța de care ai nevoie în momentul în care alegi să îți stochezi cardurile direct pe telefon, astfel nu trebuie să le mai ții mereu după tine.

Sursa: ZonaIT