HBO Max vine în Europa în a doua jumătate a lui 2021

HBO Max vine în Europa în a doua jumătate a lui 2021

2020 a fost un an uriaş pentru streaming, atât de muzică, cât şi de filme şi jocuri. Profitând de acest moment propice, marile companii din domeniu încep să ţintească spre noi zone pe care nu le-au acoperit încă. HBO tocmai a anunţat că va rebrandui serviciile de streaming HBO din Europa în HBO Max, iar HBO Max vine în Europa din a doua jumătate a anului 2021.

Informaţia nu este vreo speculaţie sau vreun zvon, ci vine chiar de la Andy Forsell, directorul diviziei globale HBO Max, care a făcut acest anunţ în timpul unui Web Summitt. Practic serviciile de streaming HBO din Europa vor fi centralizate şi upgradate la HBO Max din a doua jumătate a anului 2021. Ultima veste legată de HBO Max a fost cea la mijloc de noiembrie, când am aflat că a început să sosească pe terminalele Amazon. E vorba despre Amazon Fire TV (stickuri de streaming), dar şi tablete.Îi lua locul lui HBO Now în acele cazuri. Revenind la extinderea HBO Max odată ce se termină procesul de extindere, serviciul va fi disponibil în 190 de ţări. Vor fi totuşi diferenţe între cataloagele de filme, mai ales cele noi. Abonaţii europeni nu vor avea parte de lansări rapide precum noul film “Wonder Woman 1984”, care este păstrat pentru piaţa din SUA la debut. La aceeaşi conferinţă mai sus menţionată am aflat că vizionarea lui HBO Max a crecut cu 60% în comparaţie cu trimestrul de dinainte de pandemie.

Printre cele mai vizionate producţii din 2020 au fost “Succession”, dar şi “The Sopranos” şi “The Wire”. Pe 30 septembrie 2020 HBO Max ajunsese la 8.6 milioane de abonaţi doar în SUA, cu un potenţial de 28.7 milioane de abonaţi, clienţi ai serviciului HBO care erau eligibili să activeze HBO Max. Vorbim despre un serviciu încă tânăr, lansat pe 27 mai 2020 şi care se duelează cu alţi rivali proaspeţi, că Disney+, Apple TV+ şi Peacock.