Hyundai Santa Cruz

Hyundai Santa Cruz

Hyundai a lansat oficial, pe piața americană, noul Hyundai Santa Cruz, un „SAV” care combină confortul și condusul unui crossover modern cu utilitatea unui pickup. Tu ți-ai cumpăra o asemenea mașină?

Prețurile lui Hyundai Santa Cruz sunt cuprinse între 23.990 USD și 39.720 USD. Principalul său concurent este Ford Maverick, care costă 20.000 dolari.

În loc să concureze la capitolul preț, pare că Hyundai va căuta să sublinieze faptul că Santa Cruz oferă un stil diferit de vehicul pentru un alt stil de cumpărător, un „SAV” care combină confortul și condusul unui crossover modern cu utilitatea unui pickup.

Cercetările Hyundai au sugerat de multă vreme că există o cerere pentru un crossover compact cu pickup pentru transportul echipamentelor, de la biciclete la caiace, schiuri, zmee etc.

Măsurând între 122,9 cm și 132,3 cm lungime, pickup-ul este realizat din material compozit. Include un capac de blocare integrat și depozitare sub podea, blocabilă, pentru o flexibilitate sporită.

Hyundai Santa Cruz vine cu o cabină cu patru uși. Scaunele din spate includ spațiu de depozitare și se pot rabata 60: 40.

Pe bord, Santa Cruz rulează un sistem infotainment pe un ecran fără margini de 10 inci, cu Apple CarPlay și Android Auto wireless.

Tehnologiile standard de asistență din Santa Cruz includ evitarea coliziunilor directe, asistența la menținerea benzii de circulație și avertizarea atenției șoferului, în timp ce opțiunile disponibile includ asistență la conducerea pe autostradă, asistență la punctul mort și monitor de vedere surround.

La capitolul motorizare, avem, în primul rând, un propulsor cu patru cilindri de 2,5 litri și 190 CP, care 1.588 kg capacitate de tractare. Există și un 4X4 cu un motor turbo de 2,5 litri și 275 CP care poate trage 2.268 kg.

Hyundai Santa Cruz va fi comercializat de la sfârșitul lunii iulie. Producția este realizată la uzina Hyundai Montgomery, Alabama.

Sursa: GadgetReport