Instagram te va obliga să-ți introduci data nașterii

Instagram te va obliga să-ți introduci data nașterii

Instagram este una dintre cele mai populare platforme de socializare ale momentului, însă aceasta va suferi o mică schimbare în viitorul foarte apropiat. Facebook (compania mamă) te va obliga să-ți introduci data nașterii pentru a putea folosi platforma online, astfel creând o barieră pentru conținutul pe care-l poți vedea, sau după caz, pe care nu-l poți vedea.

Prin această metodă, cei de la Facebook speră că vor reuși să creeze o segregare a conținutului în funcție de categoria de vârstă din care faci parte. Momentan, utilizatorii de Instagram vor primi o notificare când se loghează în aplicație, însă pot sări peste ea. Dar odată ce ai ignorat-o de câteva ori, introducerea datei de naștere va deveni obligatorie pentru a putea continua.

Nu poți păcăli sistemul Instagram

Mai țineți minte cum unii dintre noi aveam conturi de Facebook/HI5 cu vârste false? Ei bine, cam asta urmează să se întâmple și cu Instagram, doar că de această dată reprezentanții rețelei de socializare s-au asigurat că un număr cât mai mare de utilizatori vor introduce data de naștere corectă. Iar asta este posibil cu ajutorul inteligenței artificiale.

Facebook a prezentat un nou sistem AI care analizează postări precum cele de „La mulți ani!” pentru a determina vârsta unui utilizator. Dacă ai introdus o dată de naștere falsă iar sistemul de protecție te depistează, contul tău va rămâne intact, doar că va trebui să dovedești vârsta reală. Probabil asta va fi posibil prin intermediul unei poze cu cartea de identitate.

Sursa: ZonaIT