Italia va avea prima autostradă din lume capabilă să încarce mașinile electrice

Italia va avea prima autostradă din lume capabilă să încarce mașinile electrice

Mașinile electrice sunt ceea ce mulți oameni consideră a fi viitorul, iar în prezent există multe provocări pentru a încuraja șoferii să facă acest switch. Una dintre cele mai mari diferențe este legată de metodele de încărcare. Din păcate, multe mașini electrice au nevoie de câteva ore pentru a se încărca complet.Mai mulți producători din industrie au început să caute soluții pentru încărcarea vehiculelor electrice pe autostradă. Știm, ar putea suna a ceva desprins dintr-un film SF, însă nu este așa. Italia ar urma să fie prima țară care va primi o autostradă pentru mașinile electrice. Sistemul a fost dezvoltat de o companie din Israel, numită ElectReon Wireless.

Cum va funcționa?

Această tehnologie permite mașinilor electrice să se deplaseze pe anumite drumuri special construite cu echipamente electrice integrate. Primul test va avea loc în Italia, iar lungimea primei autostrăzi de acest fel va avea 1km, între Milano și Brescia.

Autostrada va avea integrate în structură bobine de curent electric. Acestea vor fi acoperite de un strat de asfalt. Energia de la acestea va fi transferată direct către bateriile mașinilor electrice în timp ce vehicului se află în mișcare. Acest sistem va avea nevoie de o unitate de control amplasată pe partea laterală a drumului. Pe lângă asta, va fi nevoie și de un receiver amplasat la interiorul vehiculului.

Ce se va întâmpla cu mașinile electrice?

În cazul în care acest experiment va fi un succes, există posibilitatea ca o nouă metodă de încarcare a mașinilor electrice să ia cu asalt industria producătoare de automobile. Acest lucru ar permite tuturor vehiculelor de acest tip să nu mai necesite o oprire la o stație de încărcare pentru alimentare.