La ce sa fii atent cand cumperi un iPhone second hand

La ce sa fii atent cand cumperi un iPhone second hand

A cumpara un telefon la mana a doua a devenit un gest frecvent in randul utilizatorilor care isi doresc un model de generatie noua, dar nu sunt dispusi sa plateasca o avere pe el. In timp ce unii oameni evita sa cumpere telefoane sh, altii au dat lovitura cu acest gest.

Nu spun ca a-ti cumpara un iPhone la mana a doua este un lucru 100% sigur. Au existat foarte multe cazuri in care cumparatorii si-au luat teapa de la vanzatori. Mai jos, vei vedea cateva sfaturi pentru a evita sa fi pacalit atunci cand vrei sa iti cumperi un iPhone sh.

Blocat in retea

Este un aspect care trebuie verificat de la bun inceput. Daca persoana respectiva are iPhone-ul codat in Vodafone, iar tu esti abonat in alta retea, nu vei putea folosi telefonul. Decodarea unui iPhone poate fi destul de costisitoare, iar cel mai bine ar fi sa te orientezi spre iPhone-uri libere de retea.

De asemenea, in momentul in care te intalnesti cu potentialul vanzator, nu strica sa aduci un nano-SIM din reteaua ta pe care sa il introduci in telefon pentru a te asigura ca functioneaza optim.Verifica daca iPhone-ul a fost scapat in apa

Telefoanele produse de Apple vin cu un indicator care arata daca telefonul a fost sau nu scapat in apa. Desi sunt rezistente la apa, unele componente pot fi afectate si pot sa cedeze foarte usor.

Daca iPhone-ul a intrat in contact cu apa, indicatorul are culoarea rosie. Daca este alb sau argintiu, ei bine, putem spune ca telefonul a facut baie. Indicatorul este amplasat in spatele sertarului cartelei SIM.

Bateria

Stim ca iPhone-urile de generatie mai veche nu stralucesc la capitolul baterie. Indiferent de modelul pe care vrei sa il cumperi sh, este foarte important sa verifici starea de sanatate a bateriei. In acest fel vei evita sa cumperi un telefon pe care sa il tii la incarcat aproape toata ziua.

  • Configurari/ Settings
  • Baterie/ Baterry
  • Stare sananate baterie/ Baterry health

Evita sa cumperi un iPhone care prezinta o stare de sanatate a bateriei sub 80%. Apple recomanda ca bateria sa fie schimbata cand procentul respectiv scade sub 80%.Verifica principalele functii

  • Verifica portul de incarcare, arunca o privire la contactele din el si pune telefonul la incarcat;
  • Testeaza touch-ul;
  • Asigura-te ca ambele camere functioneaza atat foto cat si video;
  • Testeaza difuzoarele – asculta muzica sau clipuri video si testeaza inclusiv butoanele de volum;
  • Nu neglija conexiunea Wi-Fi si Bluetooth;
  • Verifica GPS-ul si vezi daca functioneaza ok;

Reseteaza telefonul

Este indicat ca acest lucru sa fie facut de fata cu vanzatorul. In cazul in care acesta a uitat sa se deconecteze din iCloud, dupa resetare telefonul iti va cere parola contului celui de la care cumperi telefonul.