Libra, proiectul stablecoin inițiat de Facebook, care a fost vizat în mod continuu de către parlamentari, s-ar putea lansa încă din ianuarie 2021, deși într-un format mai limitat decât coșul original multi-monedă prevăzut.

Libra, proiectul stablecoin inițiat de Facebook, care a fost vizat în mod continuu de către parlamentari, s-ar putea lansa încă din ianuarie 2021, deși într-un format mai limitat decât coșul original multi-monedă prevăzut.

Potrivit unui raport publicat de Financial Times vineri, în schimb, Libra ar putea lansa un singur stablecoin legat de dolari anul viitor, potrivit „celor trei persoane implicate în inițiativă”.

Proiectul global stablecoin a fost inițial propus să fie legat de un coș compus din mai multe monede fiduciare, dar a fost dus înapoi de liderii de proiect în aprilie ca urmare a presiunii de reglementare din partea parlamentarilor din SUA și din străinătate.

Liderii proiectului au anunțat că Libra ar putea fi lansată ca o serie de monede stabile, fiecare legată de o monedă fiat, mai degrabă decât de un coș multi-monedă în timpul acelei renovări.

Acum, „stablecoin-ul global” al monedei Libra se va lansa pur și simplu ca o monedă susținută 1: 1 de dolarul SUA, potrivit FT, în așteptarea aprobării de către regulatorul financiar elvețian FINMA.

Celelalte monede din coș și compozit pot fi încă lansate ulterior. Moneda legată de dolari ar putea fi lansată imediat în ianuarie, potrivit FT, care nu și-a numit sursele.

Facebook a dezvăluit proiectul Libra în iunie 2019, anunțând viziunea sa pentru stablecoinul global.

S-a confruntat imediat cu reacții de reglementare din partea parlamentarilor din întreaga lume, care au citat îngrijorările cu privire la potențialul monedei Libra de a amenința stabilitatea financiară sau de a permite spălarea banilor.Gigantul rețelelor de socializare a ajutat la formarea Asociației Libra, un consiliu de guvernare pentru proiect, mai târziu în acel an. Acum are 27 de membri.

În timp ce forma sa limitată, ca o legătură 1: 1 cu dolarul SUA, ar putea să aplace factorii de decizie politică, proiectul se confruntă în continuare cu o luptă semnificativă în ascensiune, întrucât autoritățile de reglementare încearcă să limiteze industria plăților digitale și să țină cont expeditorii și receptorii pentru tranzacțiile lor.

Purtătorii de cuvânt ai Asociației Libra nu au returnat imediat o cerere de comentarii.