LinkedIn a suferit un atac cibernetic care a compromis 500 de milioane de conturi

LinkedIn a suferit un atac cibernetic care a compromis 500 de milioane de conturi

Conform celor de la CyberNews, conturile de LinkedIn au fost scoase la vânzare în pachete de câte două milioane. Aceste pachete conțin date precum nume complete, adrese de email, numere de telefon și multe altele, întrucât rețeaua celor de la Microsoft este dedicată profesioniștilor care își caută locuri de muncă sau parteneri cu interese comune.

Am investigat datele LinkedIn care se presupune că au fost puse în vânzare și am determinat că acestea sunt de fapt o agregare de date de la diverse companii și website-uri. Comunicat oficial publicat de LinkedIn

LinkedIn susține că datele private ale utilizatorilor nu sunt în pericolAcum, din poziția de rețea de socializare pentru profesioniști din diverse domenii, ce răspuns ai putea da într-o situație de acest fel? LinkedIn este folosit de foarte mulți oameni care au încredere în platformă și își etalează reușitele profesionale prin intermediul acesteia. Automat, ar fi o problemă de securitate majoră dacă datele acestora ar ajunge pe mâna unor rău-voitori.

Reprezentanții LinkedIn insistă că datele colectate sunt doar cele pe care le poți accesa deja în mod public, cele private fiind în siguranță. Momentan, rețeaua de socializare nu și-a anunțat utilizatorii dacă datele lor au ajuns în mâini greșite, rămânând de văzut cum va proceda în legătură cu asta, dacă zvonurile se adeveresc. Dar dacă nu este așa, oare ce date vând hackerii?