Microsoft vrea să reîmprospăteze aspectul lui Windows 10

Microsoft vrea să reîmprospăteze aspectul lui Windows 10

Ultimele luni au fost presărate cu actualizări pentru Windows 10 care s-au concentrat mult pe interfața grafică. Însă Microsoft nu vrea să se oprească aici, iar în ultimele câteva zile fanii sistemului de operare au observat o ofertă de muncă din partea companiei. Nimic ciudat până acum, dar totul căpăta cumva sens odată cu descrierea. Din păcate, aceasta a dispărut destul de repede, alături de tweet-urile despre noua descoperire. Asta înseamnă că fie Microsoft și-a găsit omul potrivit, fie vrea să țină totul sub cheie. Oricum ar fi, internauții au apucat să salveze descrierea, iar aceasta sună cam așa.

În cadrul acestei echipe, vei lucra la platforma noastră cheie, Surface. Alături de partenerii OEM vei orchestra și livra o reîmprospătare a experienței Windows pentru a le arăta clienților noștri că Windows a revenit. Prin această mișcare vrem să ne asigurăm că Windows 10 este cel mai bun sistem de operare de pe piață.Folosesc Windows 10 de mulți ani și trebuie să recunosc că m-am cam săturat de aspectul său. Acest sentiment s-a amplificat odată cu testarea unor distro de Linux, care oferă un grad foarte mare de personalizare. Și chiar cred că este timpul ca Microsoft să investească și în această latură a sistemului de operare. Suntem deja în 2021, nu prea mai merge cu margini ascuțite la ferestre și direcția de design a anului 2015.

Spre apărarea companiei, Windows 10 a tot primit îmbunătățiri pe partea de aspect. De la mici retușuri aduse meniului de Start, până la iconițe noi și schimbări ale aplicațiilor pre-instalate. Doar că în ultima perioadă, s-a și cerut, dar s-a și pavat drumul către un update major. Și chiar sper că acesta nu va întârzia foarte mult, pentru că sistemul de operare de la Microsoft are mare nevoie de el.