Minerii de criptomonede încep să achiziționeze și să umple fabrici și uzine abandonate cu echipamente pentru minat

Mining rigs of a super computer are pictured inside the bitcoin factory 'Genesis Farming' near Reykjavik, on March 16, 2018. - At the heart of Iceland's breathtaking lava fields stands one of the world's largest bitcoin factories at a secret location rich in renewable energy which runs the computers creating the virtual currency. (Photo by Halldor KOLBEINS / AFP)

Minerii de criptomonede încep să achiziționeze și să umple fabrici și uzine abandonate cu echipamente pentru minat

Poate suna ca ceva dintr-un film de categorie B. Hackeri și nelegiuiți care transformă locuri abandonate în centre de operațiuni și toate cele. Doar că, în cazul de față, operațiunile respective par a fi cât se poate de firești. Pe măsură ce minatul de criptomonede necesită tot mai multa energie, adepții acestei practici încep să-și extindă bazele de operațiuni pentru a maximiza eficiența și pentru a-și asigura energia necesară minatului în masă.

Unele companii care se ocupă cu minatul de criptomonede au început să-și organizeze aceste operațiuni în interiorul centralelor și fabricilor abandonate care încă mai beneficiază de anumite surse de energie. Curbed exemplifică astfel de situații. O companie numită Core Scientific și-a găsit cuib în interiorul unei foste fabrici de denim Levi, aceasta fiind amplasată foarte convenabil fix lângă un baraj hidroelectric.

Când vine vorba despre locații, minatul de criptomonede se poate adapta relativ ușor. Tot mai multe companii își găsesc drept „refugiu” câte un depozit, hangar, topitorie, uzină, fabrică, centrală, orice asigură un spațiu mare și bine ventilat, propice instalării și utilizării echipamentului pentru minat, alături de o infrastructură enegertică ieftină, deja existentă.

Tocmai de aceea, unele locații precum fabricile de aluminiu abandonate sunt perfecte pentru minatul de criptomonede. Sunt clădiri foarte mari, cu infrastructuri electrice deja instalate, care au fost construite cu scopul de a elimina căldura, deci putem vorbi despre un mediu aproape nativ pentru minat. Mike Colyer, CEO pentru Foundry

Minatul de criptomonede în fabrici abandonate creează dispute între Statele Unite ale Americii

Astfel de operațiuni nu sunt privite cu ochi buni din cauza impactului negativ al acestora asupra mediului înconjurător. State precum New York au încercat să interzică ideea unei fabrici crypto, dar state ca Texas, Kentucky și Dakota de Sud sunt mai mult decât entuziasmate să colaboreze cu respectivele companii.

Pe măsură ce conceptul de criptomonede ia cu asalt lumea iar minerii schimbă regulile jocului, astfel de fabrici răsar din propria cenușă, devenind locuri pline nu cu mașinării și materiale chimice, ci cu echipamente electronice și servere.

Sursa: ZonaIT