Netflix a început să-și testeze platforma de gaming pe dispozitivele Android

Netflix a început să-și testeze platforma de gaming pe dispozitivele Android

Gigantul streaming s-a mișcat rapid și deja a început să lucreze la propriul său serviciu de gaming asemănător cu Apple Arcade. Compania menționează că va oferi titluri originale, dar și adaptări ale unor producții cunoscute, iar întregul proces este realizat prin colaborarea cu mai mulți „veterani” din industrie. Prin urmare, Netflix testează două astfel de jocuri pentru dispozitivele Android.

Gaming-ul pe Netflix este în fază timpurie

Netflix a pus la dispoziția utilizatorilor Android două jocuri: Stranger Things 1984 și Stranger Things 3. Reprezentanții menționează că această componentă a gaming-ului va fi inclusă în abonamentul propriu-zis și că intenția platformei este să ofere jocuri lipsite de reclame intrusive și de microtranzacții.

Din păcate, opțiunea este disponibilă pentru moment doar în Polonia, pentru un grup foarte restrâns de utilizatori. Chiar și așa, este pentru prima dată când Netflix testează public această funcționalitate, iar disponibilitatea ei va fi disponibilă în curând și în alte regiuni.

Cum funcționează jocurile de pe platformă?

Ideea de bază este că jocurile companiei nu vor funcționa pe principiul cloud. În momentul în care utilizatorii apasă pe butonul Install, aceștia vor fi redirecționați către pagina din magazinul Google Play pentru a descărca jocul.

Poți să le descarci și direct din Play Store, în să trebuie să te autentifici cu datele Netflix. Totodată, odată instalate, le vei putea juca direct în aplicația Netflix, dar și prin propriile aplicații distincte. Compania va începe să testeze compatibilitatea și cu dispozitivele iOS, dar s-ar putea să boicoteze oferte de tipul  Stadia, xCloud, GeForce NOW sau mai știu eu ce, abordând în schimb o strategie similară modelului Apple Arcade și Google Play Pass.

Sursa: ZonaIT