O eroare iOS îți dezactivează permanent funcția Wi-Fi de pe iPhone

O eroare iOS îți dezactivează permanent funcția Wi-Fi de pe iPhone

Noile versiuni ale sistemului de operare de la Apple nu duc lipsă de probleme. Un bug descoperit recent afectează conectivitatea wireless a iPhone-urilor. Eroarea iOS survine în momentul în care utilizatorii încearcă să se conecteze la o rețea cu un anumit nume. Această denumire a rețelei este cea care afectează dispozitivele iOS. Odată conectat, dispozitivul își va dezactiva permanent funcția Wi-Fi, iar câțiva utilizatori nu au mai reușit să revină la setările inițiale.

Descoperirea îi apariține specialistului în securitate Carl Schou, care a postat pe Twitter cele întâmplate. Se pare că dacă încerci să te conectezi la rețeaua cu numele “%p%s%s%s%s%n”, conectivitatea wireless a iPhone-ului va fi afectată permanent. În plus, bug-ul afectează și alte dispozitive iOS, precum iPad-uri, dar și servicii precum AirDrop.

Cum poate fi rezolvată această problemă pe iOS?

Există și o parte bună. Eroarea nu pare să aducă daune permanente hardware-ului Apple. Trebuie să resetezi toate setările de rețea. Potrivit unor utilizatori, este necesar să navighezi în Settings > General > Reset > Reset Network Settings. Acest lucru va reseta toate rețelele Wi-Fi salvate în memoria dispozitivului, implicit bug-ul.

O postare de la AppleInsider ne spune și posibila cauză a acestei anomalii. Este vorba despre o problemă care determină dispozitivele iOS să interpreteze semnele „%” din nume ca pe un anumit set de instrucțiuni. O astfel de procedură poate duce și la coruperea memoriei telefonului, afectând funcționalitatea Wi-Fi.

Sursa: ZonaIT