PlayStation 5 a primit un update de soft care activează slotul M2 pentru SSD

PlayStation 5 a primit un update de soft care activează slotul M2 pentru SSD

Sony a furnizat o actualizare software pentru PlayStation 5 prin intermediul căreia activează slotul M.2 pentru instalarea unui SSD PCIe 4.0 de mare viteză. Aceasta este singura metodă prin care utilizatorii pot mări capacitatea de stocare pentru jocuri, acestea putând fi instalate doar pe un mediu de stocare intern din cauza limitărilor de viteză a soluțiilor externe.

Mulți utilizatori s-au plâns de capacitatea de 825GB (667GB utilizabili) ai noii console, astfel producătorul a luat măsuri în această direcție. Știam încă dinainte de lansare că vom putea instala un SSD suplimentar în PlayStation 5, dar nu știam când vom putea face asta. Dar așteptarea a luat sfârșit și cei care au nevoie de stocare extra, o vor putea instala extrem de simplu.

Ce SSD poți instala în PlayStation 5?

Producătorul recomandă instalarea unui SSD cu viteză de citire de 5.500Mbps sau mai mare, însă nu a specificat încă ce modele sunt compatibile. Seagate a confirmat că FireCuda 530 din portofoliul său este compatibil cu consola next-gen de la Sony. Acesta este disponibil în mai multe variante, de la 500GB la 4TB. Se pare că și SSD-urile altor producători vor fi compatibile, astfel modele de la Corsair, Sabrent și Western Digital îndeplinesc cerințele minime.

Momentan această caracteristică este disponibilă doar în actualizarea Beta, dar în scurt timp Sony va lansa această versiune de software pentru toți utilizatorii de PlayStation 5. Deci în cazul în care cei 600+ GB nu vă ajung, în curând veți putea mări capacitatea de stocare a noii console.

Sursa: ZonaIt