Primele imagini cu Dacia Duster 3

Primele imagini cu Dacia Duster 3

După Dacia Logan 3 și Sandero 2021, inginerii de la Dacia lucrează intens la dezvoltarea noului model Duster. Actuala generatie a debutat in 2017. Pentru 2021, este pregătit un facelift discret, iar noul model, Dacia Duster 3, va debuta în 2023.

Dacia pregătește lansarea unei versiuni facelift a modelului Duster pentru anul viitor, conform unor prime informații neoficiale publicate în presa din Franța.

Jurnaliștii de la MotorsActu afirmă că Dacia va continua împrospătarea gamei actuale de modele după lansarea noilor Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Facelift-ul va aduce câteva modificări interesante, atât în zona de design cât și de propulsie.

Modelul Dacia Duster 2021 va include noi spoilere față și spate și noile faruri și stopuri cu semnatura luminoasa sub forma literei Y, aceleași ca și pe Dacia Logan 3 și Sandero 2021.La interior, schimbările vor fi, de asemenea, vizibile, cu noile grile de aer de pe Sandero și un display touchscreen mai mare cu Android Auto și Apple Car Play.

Pe partea de motorizare, francezii vor aduce pe Dacia Duster facelift o versiune mild-hybrid de 130 CP bazată pe motorul TCe de 1.33 litri. Un motor foarte bun, prezent și pe clasa A de la Mercedes.Dacia Duster 3, în 2023

Dincolo de modelul restilizat, pregătit pentru 2021, Renault pregătește un nou SUV Dacia, construit pe noua platformă CMF-B pe care au construit și noile modele Logan, Sandero, Sandero Stepway, dar și Renault Clio, Captur și noul Juke.

Platforma CMF-B a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

O platformă modernă care îi va permite constructorului român să își eficientizeze operațiunile, costurile de producție.

Cum va arăta noua generație? Pe internet fac senzație o serie de fotografii care vin să anticipeze noul model Dacia Duster 3.

Nu știm dacă designerii de la Dacia vor urma aceste idei însă, la cum arată, s-ar putea să fie o sursă de inspirație foarte bună, mai cu seamă că împrumută elementele de design de la noul Sandero Stepway.

Pe noul Dacia Duster 3, dincolo de motoarele pe benzină, vom vedea, cu siguranță, o versiune mild-hybrid de 130 CP bazată pe motorul TCe de 1.33 litri. Nu este exclus să vedem și o variantă cu ceva mai mulți cai putere, de 160 de cai, în versiunea de top.

Dincolo de imaginile care vin să anticipeze noul Duster 3, rămâne de văzut ce strategie va adopta Dacia. Confruntată cu o scădere de vânzări, inclusiv pe modelul de succes Duster, și în condițiile pandemiei, nu este exclus ca planurile inițiale să fie rescrise, în funcție de interesele economice ale producătorului.

În funcție de succesul faceliftului din 2021, nu este exclus ca noul model, complet reconstruit, să fie lansat în 2024-2025 atunci când se estimează că și cererea din piața auto se va întoarce la nivelul record din 2019.Mai mult de atât, pe fondul restricțiilor de poluare tot mai dure impuse de Uniunea Europeană, am putea vedea un Duster 3 electric, asta dacă francezii vor aduce din China în România tehnologia pe baza cărei va fi construit modelul electric Dacia Spring.

Un lucru este sigur. La fel ca în cazul Logan și Sandero, și Duster are nevoie de un refresh de tehnologie și imagine mai ales că are tot mai mulți competitori. VW, Skoda, Renault, Citroen și alți producători atentează la poziția privilegiată a modelului Duster pe piața europeană.

Pentru a face față concurenței, noul model Dacia Duster 3 va trebui să vină cu tehnologii de generația a IV și un preț foarte bun, cu o medie de 15.000 de euro.