Probleme conectivitate Bluetooth pe Mac

Probleme conectivitate Bluetooth pe MacÎn teorie, un Macbook sau iMac este un sistem foarte stabil când vine vorba de de conectivitate wireless. Dacă întâmpini însă probleme cu dispozitive Bluetooth, ai câteva soluții la care poți apela.

Orice sistem Apple vine un modul Bluetooth. Acesta suportă conectarea unui număr aparent infinit de dispozitive compatibile, precum căști, tastaturi, mouse-uri și nu numai. Din păcate, ocazional, tastatura s-ar putea să funcționeze cu întârziere, mouse-ul s-ar putea ”agăța”, iar căștile ar putea întrerupe sau sacada redarea.

Ca orice altă problemă care ține de utilizarea unui PC sau Mac, există mai multe soluții la care poți apela. Vezi care funcționează pentru tine și, cu un pic de noroc, dispozitivele tale periferice ar trebui din nou să opereze impecabil.

Înainte să treci la soluțiile complexe însă, nu uita niciodată să închizi complet și să repornești sistemul. Închide tastatura, mouse, căștile sau orice altceva ai conectat prin Bluetooth și repornește-le. Dacă ai mai multe de 4-5 dispozitive conectate prin Bluetooth, încearcă să mai elimini sau să oprești dintre ele, pentru că s-ar putea să cauzeze interferențe.Dacă ai în continuare probleme după parcurgerea etapelor preliminare de mai sus, anulează împerecherea dispozitivelor și împerechează-le din nou. Fă click pe simbolul din dreapta sus de Bluetooth, optează pentru Bluetooth Preferences, selectează dispozitivul care îți face probleme și apasă pe X în dreapta lui.

O altă posibilă soluție implică ștergere fișierelor aferente configurației Bluetooth de pe Mac. Acestea vor fi recreate automat după repornirea sistemului. Fă click pe simbolul Bluetooth din dreapta sus, dezactivează cu switch-ul de culoare albastră. Deschide Finder și apasă pe CMD+Shift+G pentru accesa rapid un director sau folder. Tastează ”~/Library/Preferences” fără ghilimele, la fel ca în imaginea de mai sus și confirmă cu Ok.

Din noua fereastră șterge fișierele de mai jos și dă un restart la Mac. După repornire, reactivează modulul Bluetooth din dreapta sus.

  • com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad.plist
  • com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist
  • com.apple.driver.AppleHIDMouse.plist
  • com.apple.AppleMultitouchTrackpad.plist
  • com.apple.preference.trackpad.plistUltima soluție, dacă cele de mai sus nu au dat rezultate, implică resetarea modului Bluetooth de la Mac. Ține apăsate tastele Shift + Option pe tastatură și fă click pe iconița de Bluetooth de lângă ceas, la fel ca în captura de ecran de mai sus. Din meniul Debug, alege Reset the Bluetooth Module. Dacă problemele tale sunt cu un mouse sau o tastatură Apple, eventual, poți încerca și varianta cu ”Factory reset all connected Apple devices”. La final, ar trebui ca lucrurile să revină la normal.