Producatorii de panouri laterale personalizate pentru PS5 sunt amenintati de Sony

Producatorii de panouri laterale personalizate pentru PS5 sunt amenintati de Sony

Cum multe discutii despre design-ul lui PS5 s-au tot iscat pe net, o mica afacere a pornit. Este vorba de personalizarea panourilor laterale. Pentru asta, companii precum PlateStation (cat de creativ) au inceput sa faca pe comanda panouri laterale pentru consola, astfel incat fiecare client sa aiba acasica un PS5 exact asa cum isi doreste.

Toate bune si frumoase, pana cand PlateStation se trezesc la usa cu Sony, infuriati ca producatorul de panouri se trage de sireturi cu ei prin „violarea drepturilor de autor”. Probabil din cauza numelui, cine stie…?

Cand credeai ca ai scapat de bataie pentru ca ti-ai schimbat numele in CuztomizeMyPlates, Sony te ameninta din nou ca te da in judecata pentru ca panourile sunt si ele parte din IP-ul Sony. Iar daca Sony ii prinde ca incep sa vanda panourile personalizate in vreo tara, orice tara, atunci se vor intalni in instanta.CustomizeMyPlates au prins ideea si s-au lasat pagubasi, asa ca vor invalida toate precomenzile, cu toate ca bunurile se afla deja in productie. Asta nu este sfarsitul site-ului, totusi. CustomizeMyPlates au decis sa se implice in crearea de variante cosmetice, pentru console, care nu incalca drepturi de autor sau licente. Prin urmare, panourile laterale nu se vor mai fabrica, dar ele lasa loc unor skin-uri custom pentru consola si pentru controller-ul DualSense. O alternativa diplomata, daca e sa ne gandim.

Cat despre PS5, acesta se lanseaza pe 12 noiembrie, alaturi de o sumedenie de jocuri exclusive. Lansarea este foarte asteptata, caci precomenzile pentru consola le-au depasit cu nerusinare pe cele facute pentru PS4 in 2014.