Rabla 2021. Câți bani iei de la stat ca să cumperi mașină pe GPL

Rabla 2021. Câți bani iei de la stat ca să cumperi mașină pe GPL

Rabla 2021 a venit cu o veste bună pentru români. Dar și pentru Dacia, care oferă noile modele cu motoare pe GPL.

 

Mulți șoferi rămân fideli mașinilor cu GPL, datorită unor beneficii substanțiale, spre deosebire de benzină sau motorină. Prețul redus pentru un plin, emisiile scăzute, precum și consumul redus de combustibil în rulaj îi determină pe mulți șoferi români să continue să cumpere astfel de autovehicule. În prag de debut pentru Rabla 2021, trebuie să știi că poți achiziționa și anul acesta o mașină cu GPL.9.000 de lei de la stat pentru românii care cumpără mașini cu GPL, prin programul Rabla

Pentru început, trebuie să știi că anul acesta prima de casare în cadrul programului Rabla a fost majorată de la 6.500 la 7.500 de lei. De asemenea, dacă îți dorești să îți achiziționezi o mașină pe GPL, vei primi un ecotichet de la stat în valoare de 1.500, cu 500 de lei mai consistent decât în anii precedenți, când valoarea acestuia era de 1.000 de lei.

„În cadrul Rabla Clasic avem două eco-bonusuri care vin în copletarea primei de casare şi vin în sprijinul celor care vor maşini cu tehnologie hibrid. Acest bonus creşte de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar bonusul GPL se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.”
Barna Tanczos, ministrul MediuluiPrin urmare, dacă te-ai orientat către cumpărarea unei mașini cu GPL, poți să te bazezi deja pe aproximativ 9.000 de lei de la stat, dacă vei face parte din programul guvernamental Rabla 2021.

Dacă nu vrei să aloci un buget foarte mare acestei achiziții, te poți orienta spre noua Dacia Logan. Din cadrul acesteia, versiunea ECO-G 100 are cel mai accesibil preț de pornire din gama mașinilor cu GPL, de 11.600 de euro. Totuși, poți alege și Sandero, și Dacia Sandero Stepway cu același motor. Ai 100 CP ca putere, dar avantajul că autonomia e mai mare, iar schimbul între benzină și GPL se face simplu, printr-un buton.