Serviciul de internet Starlink vine în România

Serviciul de internet Starlink vine în România

Se pare că Elon Musk pregătește o extindere serioasă, iar astăzi aflăm că serviciul va fi disponibil în curând și în România. Mai jos avem detalii despre costul abonamentului, dar și un mic ghid cu privire la modalitatea de comandă a echipamentului.

Pe pagina oficială Starlink, avem posibilitatea de a ne înregistra și a introduce zona în care locuim. Înainte să plătim cei 99 de dolari ca avans pentru rezervare, serviciul ne informează când va fi disponibil în zona în care ne aflăm.Am făcut și o simulare pentru a vedea, estimativ, când va fi disponibil serviciul și pe plan local, mai exact în București, zona Piața Victoriei. Astfel, aflăm că serviciul va fi disponibil în România în anul 2022. După cum am spus, nu ni se dezvăluie o dată exactă. Apropo, cei 99 de dolari se plătesc pentru a rezerva un loc în cadrul programului Beta. Aceștia sunt rambursabili în cazul în care vă răzgândiți între timp.

Cât costă serviciul Starlink?

Odată disponibil, serviciul va costa 99 de dolari pe lună. Totodată, pentru a accesa internetul Starlink veți avea nevoie de echipament special care va fi livrat la adresa pe care o introduceți. Tot kitul costă 499 de dolari în SUA, la care se adaugă 50 de dolari pentru livrare în România. Acest kit conține o antenă circulară satelit, un trepied pentru a o susține, un router WiFi și o sursă de alimentare.

Utilizatorii care folosesc deja serviciul au declarat că vitezele obținute sunt între 50 MB/s și 150 Mb/s, dar uneori trec cu mult de această limită. Latența este destul de mare, situându-se între 20 ms și 40 ms.  Deși conexiunea la internet pică uneori, nu există limită de consum de date.