Sony continuă dezvoltarea pentru VISION-S

Sony continuă dezvoltarea pentru VISION-S

Sony continuă dezvoltarea și testarea propriului său automobil electric VISION-S. Mașina se află încă în stadiul de prototip și aflam mai multe detalii despre aceasta în cadrul CES 2021. De această dată, vehiculul a ajuns pe străzile din Frankfurt, Germania, iar compania japoneză a postat un videoclip pe YouTube prin care ne anunță că dezvoltarea sa este în desfășurare.Videoclipul are 1 minut și 36 de secunde și prezintă noul automobil din toate unghiurile. Deși era de așteptat, observăm la început că vehiculul va beneficia de o aplicație dedicată pentru telefonul mobil, asemeni Tesla. Cu această ocazie ni se oferă un indiciu cu privire la autonomia primei mașini electrice Sony.

Pare că procentul la care se află bateria este undeva la 65-70%, iar autonomia indicată în aplicație este de 333 kilometri. În plus, observăm în bordul mașinii că aceasta se află pe modul “Comfort”. Undeva la jumătatea clipului avem șansa să vedem și cele două ecrane de mari dimensiuni, unul pentru pasager și unul pentru șofer. Interfața rămâne neschimbată, fiind bazată pe carduri.

În mod inedit, până acum exista un singur prototip al mașinii, iar volanul era descoperit. De această dată volanul prezintă logo-ul “VISION-S“, iar automobilul pare să fie o versiune mult mai apropiată de cea finală.Sony afirma anul trecut că vehiculul poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4.8 secunde. Motorul ar avea 200 kW și ar oferi 268 cai putere, doar că aceste date nu sunt confirmate și în acest an.