Sony dezvăluie specificaţiile complete ale lui PlayStation VR 2

Sony dezvăluie specificaţiile complete ale lui PlayStation VR 2

Până să visăm la Playstation 5 Pro, ne pregătim de un nou PlayStation VR, unul gândit pentru PS5. Am primit deja teasere şi am văzut cum arată controllerele sale, iar azi au scăpat pe web specificaţiile sale. Aparent Sony le-ar fi dezvăluit în cadrul unei conferinţe pentru dezvoltatori.

Înainte de toate trebuie spus că Sony PlayStation VR a fost un produs cu succes modest, adică a mers binişor, dar nu a dat senzaţia că ar fi un hit sau ar aduce ceva în pls faţă de Oculus sau Vive. Următorul PSVR a fost prezentat în spatele uşilor închise şi deocamdată e cunoscut drept “Next Gen VR (NGVR)”. Sony vrea să aducă suport pentru jocuri AAA în VR, iar jucătorii care vor rula un God of War sau Resident Evil Village se vor putea scufunda în acea lume via headset VR.

Cat despre dotările scăpate, noua cască va aduce câmp vizual de 110 grade, cu 10 grade mai larg decât PSVR-ul original. Display-ul va fi un OLED cu rezoluţie de 2000 x 2040 pixeli. Vom avea parte şi de Flexible Scaling Resolution, care alături de un soft de eye tracking va îmbunătăţi rezoluţia în anumite zone. Există şi butoane trăgaci adaptive şi feedback haptic pe controllere.

Acest headset VR e aşteptat să debuteze în 2022. O altă ştire importantă venită de la Sony în ultima vreme e că firma japoneză a livrat peste 2.3 milioane de console PS5 în primul trimestru din 2021. Asta după ce am aflat recent că a depăşit 10 milioane de console vândute de la debutul din noiembrie 2020.

Sursa GadgetZone