Suportul pentru Windows 10 va înceta în curând

Suportul pentru Windows 10 va înceta în curând

Cam toate lucrurile bune trebuie să se sfârșească undeva. Cam așa stau lucrurile și în cazul lui Windows 10. Microsoft a anunțat acest detaliu într-o postare oficială destinată ciclului de viață pentru versiunile sistemului de operare. Iar acest lucru marchează în premieră momentul în care compania a anunțat faptul că va renunța la suportul pentru Windows 10.

Când va înceta suportul pentru Windows 10?

Potrivit informațiilor, Microsoft va renunța la suportul pentru sistemul de operare pe data de 14 octombrie 2025, adică atunci când se împlinesc 10 ani de Windows 10. Coincidență? Nu cred…

Totuși, se speculează că doar anumite versiuni ale sistemului de operare vor fi permanent scoase din funcțiune. Chiar și așa, mulți se așteaptă ca această mișcare să pregătească terenul pentru o nouă iterație de Windows. Șansele ca Microsoft să anunțe un soi de Win11 sunt destul de mari. Nu numai că producătorul a tot continuat să plaseze indicii cu specific, dar își va prezenta și noua generație de OS-uri în cadrul unei conferințe de săptămâna viitoare.

Windows 11 sau Sun Valley?

Microsoft a continuat să lucreze la o variantă care să aducă un overhaul masiv și să redefinească sistemul de operare pe care-l știm și pe care-l folosim zi de zi. Acest facelift a fost denumit Sun Valley, dar să fie oare acesta și Windows 11 același concept?

Inițial, Microsoft plănuise să ofere suport pentru Windows 10 pe o perioadă de 10 ani, cu o dată originală de încheiere drept 13 octombrie 2020. Alarmă falsă, din moment ce compania a continuat să ofere actualizări regulate, indiferent dacă acestea făceau mai mult rău decât bine.

Windows 10 a schimbat puțin rețeta noilor generații de sisteme de operare. În trecut, gigantul tech obișnuia să lanseze periodic (cam la câțiva ani) o variantă nouă a OS-ului. De când cu varianta actuală, Microsoft a decis să transforme Windows 10 în ceva mai… altfel, oferind actualizări majore de două ori pe an, acestea aducând cu sine trăsături și funcții noi.

Sursa: ZonaIT