Tesla Model S Plaid a stabilit un nou record pe circuitul Laguna Seca

Tesla Model S Plaid a stabilit un nou record pe circuitul Laguna Seca

Circuitul Lagun Seca a găzduit evenimentul Tesla Corsa în acest weekend. În cadrul evenimentului, o Tesla Model S Plaid modificată de Unplugged Performance a stabilit un nou record pentru o mașină electrică. La volan a fost Randy Pobst, un șofer cu peste 90 de victorii la activ cu susținere de la producători precum Mazda, Volvo, Audi și Porsche. Cu traseul în condiții optime, mașina electrică a stabilit un timp record de 1:28.21.

Tesla susține că un model Plaid de pre-producție a obținut 1:30.3, un timp și așa impresionant. Însă Unplugged Performance a adus câteva modificări noii Tesla Model S Plaid care a primit un kit de suspensie nou alături de câteva modificări care au făcut-o mai aerodinamică. În acest fel, varianta modificată a scos cu două secunde mai puțin decât modelul de pre-producție. Noul record este cu atât mai impresionant încât un sedan electric modificat a obținut un timp mai scurt decât un Porsche 911 GT2 RS, o mașină construită pentru astfel de circuite.

Tesla Model S Plaid a fugit pe vârfuri

Pe lângă recordul în sine, alt lucru impresionant l-am mai remarcat în filmarea realizată din interiorul mașinii. Tesla Model S Plaid a rulat cu peste 100 de mile pe ora (160 km/h) în aproape fiecare viraj, asta în timp ce a rămas aproape complet silențioasă. Din când în când se mai aud cauciucurile care rulează pe banda de avertizare de pe marginea traseului, dar motorul a fost deranjant de silențios. Și poate că asta este viitorul bolizilor de curse.

Și toate acestea au fost realizate de un sedan pe care oricine îl poate cumpăra dacă are banii. Bine, 125.000$ nu este o sumă deloc ușor de digerat, dar când compari performanța on-track cu bolizi precum RS2 GT-ul de mai sus, sau cu McLaren Senna (1:27.6) care costă 1.2 milioane de dolari.

Sursa ZonaIT