TikTok încearcă transparentizarea

TikTok încearcă transparentizarea: a anunțat câți utilizatori are și ce vârste au aceștia

Aplicația chineză TikTok, deținută de gigantul ByteDance, e zgârcită cu informații legate de succesul pe care-l are. Acum, vrea să schimbe un pic lucrurile.

TikTok e o aplicație care se bucură de un imens succes în rândul tinerilor și nu numai. Doar că a fost zgârcită de-a lungul timpului în a oferi informații legate de câți utilizatori are la nivel mondial. Parte din această lipsă de transparență ar putea fi pusă și pe seama faptului că marile companii din China au, mai mult sau mai puțin la vedere, diverse legături cu Guvernul de la Beijing.

Ei bine, în încercarea de a atrage interes din partea advertiserilor, TikTok a venit cu câteva date oficiale.

Câți utilizatori are TikTokTikTok și-a prezentat recent noile formate de reclame și a profitat de situație pentru a se lăuda și cu numărul de utilizatori la nivel mondial. Potrivit aplicației, are la nivel global nu mai puțin de 732 de milioane de utilizatori care deschid aplicația cel puțin o dată pe lună.

Doar în SUA, numărul total e undeva la 100 de milioane. Cifrele sunt cumva sub așteptări, din moment ce erau mulți analiști care insistau că TikTok se apropie de pragul de 1 miliard de utilizatori la nivel mondial. Se pare că cifra e, însă, mai mică de atât. Majoritatea utilizatorilor au vârste extrem de mici, a anunțat compania chineză.

59% dintre aceștia au sub 24 de ani.

E o informație pe care TikTok n-a mai făcut-o publică până acum, preferând să se concentreze pe creștere și pe atragerea de noi utilizatori.  Informația a venit în contextul în care TikTok a anunțat noi strategii de monetizare a conținutului de pe platformă.

A venit cu noi formate pentru a atrage și mai mulți bani din reclame.

TikTok e o aplicație care a prins extrem de bine în rândul tinerilor, dar i-a prins rapid și pe adulți și influenceri. Conținutul e unul ușor, facil, iar clipurile scurte – limitate la 15 secunde, alimentează nevoia de fast content.