Toyota va lansa 3 modele noi de masini electrice anul acesta

Toyota va lansa 3 modele noi de masini electrice anul acesta

În 2021, producătorul auto intenționează să aducă pe piața din Statele Unite trei EV-uri electrice. Toyota nu a specificat și numele modelelor, dar susține că două dintre acestea vor fi complet electrice, în vreme ce al treilea model va fi de tip hibrid plug-in.

Mișcarea în sine face parte din planul companiei de a face ca vânzările de autoturisme noi Toyota să fie reprezentate în proporție de 40% de variante electrice, și asta până în 2025.

Dacă vă mai aduceți aminte, pe undeva prin decembrie 2020, Toyota afirma că va prezenta un model nou-nouț de mașină electrică în 2021. SUV-ul în cauză se va folosi de viitoarea platformă e-TNGA, pe care compania o va folosi ca arhitectură modulară în producția de EV-uri.Toyota nu a specificat numele SUV-ului sau dacă acesta este unul din cei trei crai de la răsărit ce urmează a fi lansați. Alături de anunțul respectiv, producătorul a adus în discuție și impactul pe care mașinile sale îl au asupra mediului. Astfel, au fost făcute cercetări cu privire la emisiile de gaz cu efect de seră pe care mașinile full-electric și plug-in le produc. Diferența importantă este că mașinile de tip plug-in au șanse mai mari să emită mai puțin gaz cu efect de seră datorită bateriilor mai mici întrebuințate.

Prin acest studiu. Toyota vrea să ofere pieței un catalog extins de vehicule electrice care să fie potrivite pentru fiecare necesitate a cumpărătorilor. Adoptând strategia asta, compania pornește pe urmele celor implicați în reducerea efectului de seră, iar clienții vor putea găsi mașina potrivită pentru bugetul și nevoile fiecăruia.