Un nou prototip de racheta SpaceX a explodat

Un nou prototip de racheta SpaceX a explodat

O nouă rachetă dezvoltată de compania SpaceX, deținută de Elon Musk, a explodat marți în momentul aterizării. Este a doua oară când are loc un asemenea accident, după ce, în decembrie anul trecut o altă rachetă Starship, dezvoltată pentru a transporta oameni în spațiu, a explodat la aterizare, scrie Mediafax.

Prototipul de rachetă SN9 a avut ca obiectiv să ajungă până la o altitudine de 10.000 de metri, ceea ce s-a și întâmplat. Doar că, după un zbor de 6 minute și 26 de secunde, la revenirea pe sol, prototipul a explodat, transformându-se într-o uriaşă bilă de foc.

„Trebuie să mai lucrăm la aterizare”, a glumit inginerul SpaceX, John Inspurcker.

Racheta distrusă era un model cunoscut sub numele de Starship, la fel ca și SN8 care a sfârșit în același mod.Rachetele Starships sunt dezvoltate de SpaceX cu un scop clar, și anume să transporte un echipaj de oameni şi o încărcătură de 100 de tone până pe Lună şi pe planeta Marte. Starship face parte din gama lansatoarelor de ultimă generaţie dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile şi considerate nucleul central al ambiţiilor lui Elon Musk, care doreşte ca voiajele oamenilor în spaţiu să devină mai accesibile.