WhatsApp mai sigur ca niciodată

WhatsApp mai sigur ca niciodatăCu toții știm că WhatsApp are implementată în cadrul serviciului de chat, o opțiune de siguranță. Dezvoltatorii WhatsApp plănuiesc acum să îl facă mai sigur, astfel că, backup-ul va primi la rândul său o îmbunătățire a securității.

Aplicația are încorporat în serviciul de mesagerie, criptarea de tip end-to-end. La fe ca în cazul chat-urilor, copiile de siguranță vor fi în curând protejate cu ajutorul aceluiași tip de criptare. În acest fel, riscul ca mesajele și materialele de rezervă este redus în mare măsură, astfel că terțe părți, nu le vor putea vedea și accesa.

Sugestii cu privire la modul în care backup-urile criptate end-to-end vor fi implementate în WhatsApp au fost vizibile în numeroase versiuni beta, iar cea mai recentă versiune de previzualizare a aplicației oferă și mai multe informații. Este cea mai recentă versiune beta a versiunii Android a WhatsApp care ne oferă o privire asupra viitorului. Din această versiune cea mai recentă, putem vedea că WhatsApp va oferi utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza cheia de criptare care a fost utilizată pentru a-și proteja copiile de rezervă, făcând posibilă notarea acesteia.

WhatsApp devine tot mai sigurLa salvarea copiilor de siguranță pe Google Drive, WhatsApp va folosi o cheie hexazecimală pentru criptare. Acesta este un mod destul de standard de formatare a cheilor de criptare. În cazul WhatsApp, după cum putem vedea din capturile de ecran partajate de WABetaInfo, cheile vor avea 64 de caractere.

WhatsApp le va reaminti utilizatorilor că tastele sunt formate din cifre și litere mici între a și f. Acest memento servește pentru a ajuta oamenii să evite tastarea literei O în locul cifrei 0.

Aplicația Android ne oferă o perspectivă asupra a ceea la ce se lucrează în acest moment. Cu toate acestea, pe baza experienței anterioare, este destul de sigur să presupunem că tot ceea ce vedem introdus în aplicația Android se va îndrepta și către versiunea iOS a aplicației, deși nu neapărat în același timp.