WhatsApp nu îți va dezactiva contul dacă nu accepți noua politică

WhatsApp nu îți va dezactiva contul dacă nu accepți noua politicăDupă scandalul iscat de noua politică WhatsApp, marele Facebook a decis să prelungească termenul-limită pentru ca tu să îți dai acordul ca WhatsApp să împartă datele cu aplicația Facebook. În teorie, dacă nu acceptai asta, nu mai puteai folosi aplicația WhatsApp. Acum, compania ne spune că nu ne va dezactiva contul, dar va face altceva. Iar acel altceva este doar aceeași Mărie cu altă pălărie.

Chiar dacă nu vei accepta politica cea nouă, tot vei putea folosi WhatsApp. Însă doar cu gândul… Aplicația va avea funcțiile limitate drastic, după cum spune o actualizare recentă din cadrul secțiunii de suport. Astfel, după 15 mai, utilizatorii nu vor mai putea accesa lista conversațiilor. Apoi, apelurile audio și video nu vor mai putea fi accesate, urmând ca notificările pentru mesajele primite să nu mai existe.

Practic, nu ți se dezactivează contul, dar ți se dezactivează aplicația, aceasta devenind un amalgam de 1 și 0 inutilizabili. Cam asta se întâmplă atunci când nu vrei să pleci capul în fața Facebook-ului. Din păcate, principiul nu ai social media, nu exiști este din ce în ce mai evident, dar utilizatorii nu se dau bătuți atunci când vine vorba de chat-uri online. Foarte mulți au migrat către servicii asemănătoare, dar mai puțin obraznice: Signal, Telegram, Wickr, chiar și iMessage de la Apple.