Windows 10 imbunatateste functia de metered connection

Windows 10 imbunatateste functia de metered connection

Noul update va limita consumul suplimentar de date

Cat de curand, un update pentru Windows 10 care limiteaza consumul de date in fundal va imbunatati navigarea pe Internet atunci cand folosesti o conexiune Wi-Fi limitata sau un hotspot de pe telefon.

Chiar daca optiunea de metered connection nu este neaparat noua (puteai seta asta in cazul sincronizarii in cloud pe OneDrive sau pentru unele update-uri ale sistemului), update-ul va introduce optimizari si se va extinde si in randul browserelor si al „infrastructurii” lui Windows 10.

Microsoft lucreaza la introducerea functiei pe platforma open-source Chromium. Asta inseamna ca browserele bazate pe Chromium, cum ar fi Edge sau Chrome, vor tine cont daca utilizatorii au activat sau nu metered connection.Avand activata aceasta optiune, sistemul nu va mai descarca automat update-uri pentru Windows si Microsoft Store, cu exceptia unor actualizari de maxima importanta. In mod similar, update-urile peer-to-peer vor fi dezactivate, iar aplicatiile de pe Universal Windows Platform vor fi limitate.

Cu update-ul pentru metered connection, Windows 10 nu va mai mai abuza de bandwidth-ul utilizatorilor. Chiar daca nu afecteaza atat de serios viteza conexiunii, procesele din fundal ale aplicatiilor online pot foarte usor sa genereze costuri suplimentare pe conexiunile limitate de date.

Setarea este deja live pe Microsoft Edge Canary, urmand sa fie disponibila si pe Chrome si pe alte browsere Chromium-based anul viitor. Pana atunci, utilizatorii pot seta o limita de date folosite de Windows Update si de Microsoft Store, prin modificarea bandwidth-ului.