Windows 10 renunta la Control Panel si te obliga sa folosesti meniul Settings

Windows 10 renunta la Control Panel si te obliga sa folosesti meniul Settings

Windows 10 incepe sa acopere toate urmele vechiului sine si sa scoata din uz orice are legatura cu versiunile mai vechi ale sistemului de operare. Din cauza asta, utilizatorii celei mai recente versiuni de Windows 10 se confrunta cu o alta problema, pe langa eliminarea Flash-ului.

Este vorba de meniul Control Panel. Odata cu ultima versiune de Windows 10, acesta nu mai poate fi acccesat. In schimb, utilizatorii sunt redirectionati fortat catre meniul default al sistemului de operare, si anume interfata Settings.

Daca va aflati printre cei carora le era mult mai usor sa isi gestioneze sistemul prin Control Panel, atunci aveti cam toate motivele sa fiti mahniti. Pe de alta parte, s-ar putea sa nu aveti o problema cu aceasta modificare – interfata Settings este destul de similara cu bunul si batranul Control Panel.Control Panel era mai usor de utilizat, oferindu-ti direct toate optiunile de care aveai nevoie. Settings, in schimb, mi se pare putin mai „stufos”, si nu de putine ori am avut probleme in a gasi ceea ce cautam. Astfel, dupa zeci de click-uri prin fiecare sectiune, trebuia sa apelez la bara de „search”, in speranta ca rugaciunile imi vor fi auzite.

Partea proasta este ca nici aplicatiile third-party, care pana acum redirectionau catre Control Panel, nu mai fac minuni. Microsoft a avut ac de cojocul lor. Probabil ca vom avea parte, in viitor, de mici artifcii care sa ne permita sa mai dam inca o tura prin vechiul meniu, pana cand Control Panel isi va da obstescul sfarsit.

Acelasi lucru se intampla si pentru „Programs and Features” in build-urile preview pentru Windows 10. Acestea redirectioneaza catre „Apps & Features” de pe Settings, iar utilizatorii afirma ca Microsoft chiar ii poarta pica lui Control Panel, caci prin fisierele sistemului s-au gasit instructiuni de tipul Hide_System_Control_Panel.